lördag 1 september 2012

Pysseldags..

Oj vad dålig jag är på bloggen...har helt fastnat med min släktforskning ett tag. Har läst kyrkböcker så ögonen går i kors :-) Men det är så svårt att slita sig när man har börjat. Väldigt spännande att se vilken släkt man har och ännu roligare är det om man hittar berättelser, bilder och porträtt på släktingar som man aldrig sett förut. Arbetar mest i Ancestry, rekommenderas verkligen för den som är intresserad. Just nu får man även söka i amerikanska folkräkningar helt gratis fram till den 3 september så det gäller att passa på:-)
Är så glad för alla som ändå besöker mig!♥

Men lite annat har jag börjat med nu...

Berättade tidigare att jag fick ramar av min syster att göra något med, men fick även denna...
..en tvättbräda. Perfekt till min tovning :-) Som jag har letat efter en sån, de är inte det lättaste att få tag i måste jag säga, i alla fall inte i så bra skick.
Det riktigt kliar i fingrarna nu att få börja tova och arbeta med ullen, det var länge sedan nu och jag känner att det börjar bli dags :-)
Så idag har jag plockat fram lite material för att göra lite tomtar och annat.
 I min låda har jag både lite färdigtovat, fårskinn och ull av olika slag.

Har även börjat måla lite av de ramar som ska bli klara så småningom..visar er då:-)

Må så gott och mys i gråvädret!

 

6 kommentarer:

Home Bohemia sa...

Använda tvättbrädan till tovning...har ingen aning hur du gör då:) Min bräda står i fönstret i badrummet som insynsskydd...hih...I Diversehandeln i Nora där jag köpte min brukar de ha tvättbrädor...såg säkert minst två förra lördagen:)Fast så är det alltid letar man efter något speciellt så brukar det ta tid...och sedan när man köpt så hittar men flera stycken.
Ja här är den ett riktigt gråväder.
Ha en fin helg Kram Maria

LissasVita sa...

Så energisk du är....och duktig!Du kan så mycket!I min släkt är det forskat på båda sidor redan och jag har fått ta del utav deras....lite synd kanske för det verkar ju kul! Kramen lisbeth

Unknown sa...

Visst är det roligt med släktforskning men här är det sambon som står för eftersökandet och jag som lyssnar intresserat så fort han kommit över något spännande;)

Så roligt det verkar att arbeta i Ull har många gånger funderat på att testa detta men inte riktigt tagit mig tiden. Men en dag så;)

Önskar dig en härlig söndag
Kram

Änglarum sa...

Hej! tittar in och önskar dig en fin Söndag! släktforskning verkar kul,kan tänka mig att man lätt fastnar..kram Jessica

Rosa i huset i vitt sa...

Kul med släktforskning...måste vara spännande också...

Ha det bra
Kram Rosa

Solstrimmor sa...

Släktforskning sysslade min far med och jag har en hel pärm full med släkttavlor, ända ner till 1600-talets början! Så roligt att ha.

Att göra en krans är inte svårt alls... du lär genom att prova. Ta små buketter och använd bindtråd. Lycka till!

Kram Eva-Mari