måndag 23 april 2012

Tidningsfjäril

Jag har haft funderingar på att göra fjärilar och fästa dom på väggen i vardagsrummet som dekoration, men vet inte riktigt hur det skulle se ut, kanske inte blir bra alls...
Är eventuellt sugen på att göra dom av tidningspapper (liknande den jag gjort som finns på bilden nedan) eller någon variant gjord av tyg, har inte bestämt mig ännu.


Hur jag gjorde den:
Jag använde flera lager tidningspapper som jag strök med en våt tepåse för att de skulle få ett mer gulnat eller gammalt utseende, som sedan fick torka, men tycker inte att det blev riktigt bra.
Fick tips om att istället använda kaffe som man penslar på. Ska tydligen bli ett mycket bättre resultat av det, så ska prova det nästa gång!
Klippte sedan ut vingarna och fäste ihop dem på mitten med garn som jag virade runt runt tills det blev som en kropp, antenner fick vara ståltråd som jag fäste i garnet.
På varje antenn virade jag sedan fast en liten pärla.


Tidningsfjärilen fick jag inspiration att göra efter att ha läst Anna Örnbergs bok "Inred lantligt inne och ute". Hon har såå bra böcker med massor av inspiration och ideér!
I den hittade jag även mallen till fjärilen.


Har flera av Annas böcker och nu har hon även kommit ut med en ny bok som heter "Naturlig Inredning", givetvis vill/ska jag ha den med :-)1 kommentar:

Änglarum sa...

Vad du är pysslig ;) fjärilen blev ju jätte fin!jag har den boken med (Inred lantligt) mycke fina uppslag i den..kram Jessica