torsdag 19 september 2013

Höstbilder och Vinnare

Ojoj vad det regnar...det har regnat mängder i en vecka nu snart och många vägar går inte att köra på längre. Det är otroligt hur mycket det finns där uppe :-) Det är tur att man knappt behöver åka någonstans, det är det positiva med att studera på distans en sån här gång :-)

Har laddat hem en riktigt bra app som heter PicsArt. Det är riktigt kul att experimentera med foton och lägga till effekter. De nedan har jag ex ändrat med en effekt som heter Twilight. E tyckte att de ser ut att vara mer tagna ur en skräckfilm nu :-). Har även ändrat en del foton på barnen till svartvita med lite olika utseende och det blev riktigt bra.
 

 
Har dragit vinnaren i min utlottning också och det blev

 
Stort Grattis till dig Mia ;-)
Maila mig din adress så kommer snart "Bob" hem till dig
 
Tack alla ni som ville vara med, alltid lika roligt! ♥
 
Tråkigt nog har jag inte haft tid att titta runt på några bloggar den senaste tiden men helgen tänkte jag ska bli lugn och med inga måsten och där ingår även lite datortid...så då antar jag att jag har mycket att läsa :-)
 
Ha det så bra i regnet, ses snart!
Kram
 

lördag 14 september 2013

Konservera äpplen

Äntligen helg säger jag! Haft en riktigt skön lördag med skogspromenad och korvgrillning :-) Riktigt härligt kändes det efter en lång vecka med olika arbeten och föreläsningar..
Har fått otroligt mycket äpplen i år och fina är de också så har gjort äppelmos och frusit in äppelklyftor. Har också provat mig på att lägga in lite äpplen så man kan njuta av dem i vinter :-)
Måste säga att det var svårt att hitta något bra recept på inlagda äpplen men fick sedan tips av min mor.

Så här gjorde jag:
ca 2 kg äpplen
1 liter vatten
4-6 dl socker
1 1/2 krm askorbinsyra
Koka upp vatten och socker och låt det koka några minuter.
Skölj, skala, ta bort kärnhuset och dela äpplena i halvor under tiden.
Lägg sedan ner äpplena i den kokande lagen och koka dem tills de börjar mjukna.
Lägg sedan äpplena i rena, steriliserade glasburkar och fyll på med den kokande sockerlagen ända upp till kanten. Tillsätt även lite askorbinsyra i lagen så håller sig äpplena bättre och inte mörknar.
Sätt sedan på locket direkt så att vacuum bildas.
Hållbarheten på dessa törs jag inte riktigt svara på men vet att de klarar sig länge om man bara förvarar dem mörkt och svalt.
 
(Glasburkarna brukar jag sterilisera genom att diska dem noga och sedan hetta upp dem i ugen på 100 grader i ca 20 min, gummiringen kokar jag i en kastrull)
 
Glöm inte att vara med i min utlottning ;-)
 
Ha fin lördagkväll!

onsdag 4 september 2013

Hustomtar

Tänkte visa några av mina hustomtar som är färdiga, några finns även på Till Salu men ett par är tyvärr redan borta.
Har även strukturerat om min säljsida ...vet inte riktigt än om det blev till det bättre eller sämre så lämna gärna någon kommentar om vad ni tycker,kanske var det bättre förr :-) Det är väl ännu inte riktigt klart heller och allt är ännu inte inlagt där, men det kommer eftersom.
Lägger jag in något nytt där så kommer jag även att skriva om det på bloggen här.
Designen på sidan kommer säkerligen att ändras också, det är som hemma, det ska ändras och grejas en massa gånger innan man blir nöjd :-)
 


Det blev ett litet kort inlägg...ska sätta mig och läsa lite nu innan det är dags för sängen, man ska ju snart upp igen ;-)
 
Ha det gott
Kram