lördag 17 mars 2012

Nora Roberts...

är verkligen en av mina favoritförfattare när det gäller spänningsromaner. Böckerna blir aldrig långdragna och tråkiga utan det händer nästan alltid någonting och hennes beskrivningar av miljöer och personer känns så verkliga och levande.
Nora Roberts kan man läsa mer om här.
Satt ute i solen idag på baksidan av vårt hus, med en kopp kaffe, medan lillan sov och läste en av Noras böcker "Förföljd av det förflutna". Kan det bli bättre...en välbehövlig lugn stund helt för mig själv! Med fyra barn händer det tyvärr alldeles för sällan :)


" Under en joggingtur blir Fiona Bristow överfallen av en främmande man. Drogad och misshandlad lyckas hon slå sig fri och kan hjälpa till att gripa gärningsmannen, en sedan länge fruktad seriemördare. Mannen har flera kvinnors liv på sitt samvete. Unga kvinnor som han strypt med en röd scarf för att sedan dumpa deras kroppar mitt ute i vildmarken.
Flera år senare lever Fiona ett stillsamt liv på ön Orcas, strax utanför Seattle, när en serie nya mord inträffar. Dåd som med stor sannolikhet har regisserats av den fängslade seriemördaren men utförs av en för polisen okänd man, oberäknelig och helt utan hämningar.
När Fiona får en röd scarf skickad till sig vet hon att det gäller att handla snabbt. Denna gång, medveten om att hon är mördarens nästa måltavla, väljer Fiona att stanna i stället för att springa - att slå tillbaka och konfrontera det förflutna med risk för sitt eget och andras liv..."


Mycket läsvärd!En trilogi om tre systrar och deras liv på Irland. Läsvärda böcker om man tycker om kärleksromaner och fina miljöskildringar som verkligen får en att vilja besöka Irland.


Några till av Nora Roberts romaner som är helt ok, även om jag helst läser hennes mer spännande böcker.

1 kommentar:

Maud Freij sa...

Tack för tipset.

Kram från maud