onsdag 28 mars 2012

Bästa potatissalladen!

Ett recept på en jättegod potatissallad. Vill man ha den lite magrare kan man byta ut gräddfilen mot crème fraiche och välja en lättare majonnäs, den är lika god vilket som. Rädisor brukar vi däremot välja bort då nästan ingen i familjen tycker om dom. Grillade i helgen och det här är då en favorit på bordet, till och med barnens favorit.
Tyvärr hann jag inte ta någon bild på salladen :)

Ingredienser:
700-800 g potatis
2 äpplen
1 bit purjolök eller 1/2 röd lök
1 bit gurka (ca 15 cm)
ev 8 rädisor

Dressing:
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk senap
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
2-3 msk finhackad gräslök

Koka potatisen och låt den kallna. Gör under tiden dressingen.

Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål. Blanda i gräslöken.

Skär den skalade och kalla potatisen, äpplena och gurkan i tärningar.

Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar.

Tärna rädisorna.

Lägg i skålen med dressingen och rör om ordentligt men försiktigt.

Låt gärna salladen stå en stund och ta smak innan den serveras!









 Förevigade de första vårblommorna som börjar komma under vårt köksfönster!

2 kommentarer:

20-talshuset sa...

Tack för receptet! Det där ska jag absolut prova. Kanske redan i påsk faktiskt. Verkar jättegod! Tack för din kommentar hos 20-talshuset! Önskar dig en Glad Påsk! Kram Anna

Änglarum sa...

Hej! tittar in till dig o lämnar en liten hälsning.. fin blogg ;=) kram Jessica