söndag 29 januari 2012

Hembakt tunnbröd!

Fick för ett tag sedan ett recept på ett mjukt tunnbröd som man gräddar i stekpannan som var så gott! Det måste bara provas. Dessutom luktar det så gott medans man bakar.
Så här kommer det...


Ingredienser:
5 dl mjölk
¼ paket jäst
50 g smör
½ tsk salt
½ dl socker
½ tsk hjorthornssalt
1 msk sirap
1,5 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
7 dl  vetemjöl
vetemjöl till utbakning
Smält smöret och häll på mjölken.  Värm till ca 37 grader (fingervarmt).
Rör ut jästen med lite av vätskan och rör sedan ihop alla ingredienser utom vetemjölet.
Arbeta in vetemjölet när allt det andra är väl blandat.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Dela  degen i 12 bullar och kavla ut varje bulle till en tunn kaka, använd gärna en kruskavel.
Stek sedan kakan  i en stekpannan som ska vara torr och het.
Stek på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida. Man ser nästan när den börjar bli klar och ska vändas på, sänk värmen om det går för fort.
Låt dem sedan svalna på galler.

Jag brukar frysa in mina ganska omgående, om vi inte hinner äta upp dom först förstås  ;-)
Lycka till!

Inga kommentarer: