onsdag 28 mars 2012

Bästa potatissalladen!

Ett recept på en jättegod potatissallad. Vill man ha den lite magrare kan man byta ut gräddfilen mot crème fraiche och välja en lättare majonnäs, den är lika god vilket som. Rädisor brukar vi däremot välja bort då nästan ingen i familjen tycker om dom. Grillade i helgen och det här är då en favorit på bordet, till och med barnens favorit.
Tyvärr hann jag inte ta någon bild på salladen :)

Ingredienser:
700-800 g potatis
2 äpplen
1 bit purjolök eller 1/2 röd lök
1 bit gurka (ca 15 cm)
ev 8 rädisor

Dressing:
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk senap
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
2-3 msk finhackad gräslök

Koka potatisen och låt den kallna. Gör under tiden dressingen.

Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål. Blanda i gräslöken.

Skär den skalade och kalla potatisen, äpplena och gurkan i tärningar.

Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar.

Tärna rädisorna.

Lägg i skålen med dressingen och rör om ordentligt men försiktigt.

Låt gärna salladen stå en stund och ta smak innan den serveras!

 Förevigade de första vårblommorna som börjar komma under vårt köksfönster!

fredag 23 mars 2012

Fynd på vinden

Har påbörjat en behövlig storstädning av vinden, roligt när man väl kommer sig för att börja och ännu roligare när man hittar fynd.
Hade helt glömt bort att jag hade dessa fina koppar med fat nerpackade, tycker dom är riktigt somriga. De har nog legat i en låda i ungefär 11 år.
Ska bli kul att fortsätta och se vad mer man kan hitta :)


lördag 17 mars 2012

Nora Roberts...

är verkligen en av mina favoritförfattare när det gäller spänningsromaner. Böckerna blir aldrig långdragna och tråkiga utan det händer nästan alltid någonting och hennes beskrivningar av miljöer och personer känns så verkliga och levande.
Nora Roberts kan man läsa mer om här.
Satt ute i solen idag på baksidan av vårt hus, med en kopp kaffe, medan lillan sov och läste en av Noras böcker "Förföljd av det förflutna". Kan det bli bättre...en välbehövlig lugn stund helt för mig själv! Med fyra barn händer det tyvärr alldeles för sällan :)


" Under en joggingtur blir Fiona Bristow överfallen av en främmande man. Drogad och misshandlad lyckas hon slå sig fri och kan hjälpa till att gripa gärningsmannen, en sedan länge fruktad seriemördare. Mannen har flera kvinnors liv på sitt samvete. Unga kvinnor som han strypt med en röd scarf för att sedan dumpa deras kroppar mitt ute i vildmarken.
Flera år senare lever Fiona ett stillsamt liv på ön Orcas, strax utanför Seattle, när en serie nya mord inträffar. Dåd som med stor sannolikhet har regisserats av den fängslade seriemördaren men utförs av en för polisen okänd man, oberäknelig och helt utan hämningar.
När Fiona får en röd scarf skickad till sig vet hon att det gäller att handla snabbt. Denna gång, medveten om att hon är mördarens nästa måltavla, väljer Fiona att stanna i stället för att springa - att slå tillbaka och konfrontera det förflutna med risk för sitt eget och andras liv..."


Mycket läsvärd!En trilogi om tre systrar och deras liv på Irland. Läsvärda böcker om man tycker om kärleksromaner och fina miljöskildringar som verkligen får en att vilja besöka Irland.


Några till av Nora Roberts romaner som är helt ok, även om jag helst läser hennes mer spännande böcker.

onsdag 14 mars 2012

Trasmatta

Har påbörjat en liten trasmatta för några månader sedan och tänkte att nu är det på tiden att avsluta det projektet. Vill ha lite mer plats i min hobbyhylla för lite nya grejor.
Den är virkad av några lakan och en gammal gardin...kul att kunna åtevinna saker som annars bara skulle ha hamnat i soporna, att det kommer till användning på ett eller annat sätt.
Lite fel här och där har såklart smygit sig in (min virkning är inte den bästa) men det får man leva med, syns nog inte så noga om man inte granskar den :)

Använde mig av en virknål av plast 10 mm och det var inte lätt att hitta en i någon butik där jag bor, används tydligen inte så ofta så det fick bli en beställning online istället.söndag 11 mars 2012

Herr Kanin

Nu är den klar, min kanin och använde då samma tyg (fuskpäls) som jag hade till kuddarna och det blev riktigt bra.
En 43 cm lång, mjuk och gosig herr kanin blev det. En liten vit sidenrosett har han också runt halsen, kunde inte låta bli :)
Ögon och nos sydde jag dit av garn, ville att den skulle vara riktigt barnvänlig.


Ståltråd har han i öronen så man kan vika dom dit man vill ha dom. 


onsdag 7 mars 2012

Mjuka kuddar

Solen lyser och det droppar från taken ...vad härligt det känns att våren snart är på väg.
Den är verkligen efterlängtad! Med våren kommer också inspirationen och det är så mycket som man skulle vilja börja med nu, både lite pyssel men också göra klart hemma i huset sånt som skulle ha gjorts för länge sedan. Nu känns det som att man verkligen vill sätta igång igen, det är som om allt har stått stilla nu under vintern.
Hittade ett riktigt härligt tyg eller snarare fuskpäls på Panduro. Det är såå otroligt mjukt och härligt och är väldigt lätt att sy i. Av det har det blivit några kuddar varav två hamnade i vår vardagsrumssoffa.
En soffa som verkligen skulle behöva bytas ut, den har sett sina bästa dagar för länge sedan :)
Har också börjat sy en kanin av samma pälstyg men bild på den kommer i ett annat inlägg.