måndag 28 november 2011

Garntomtar, garnänglar och domherrar

Julen närmar sig...vad härligt! Har förberett lite garntomtar och några garnänglar som jag kommer att hänga i julgranen när den ska tas fram. Ett perfekt pyssel framför en bra film!


Domherrarna har jag gjort på ståltråd så att de lätt kan sättas fast i riset, granen eller stoppas ner i en kruka.


 Garntomtarna är gjorda i tre färgvarianter. Deras förkläden och skärp är gjorda i skinn och håret och skägget i ull. Tomtarna finns även på Hemmagjort.se








Garnänglarna är gjorda som tomtarna och har vingar av bomullstyg och hår av ull.

tisdag 22 november 2011

Ängladam och linnehjärtan

Så här före advent har det inte blivit så mycket julpyssel utan snarare lite annat som jag tänkte pynta med här hemma.



Ängeln är sydd efter Tone Finnangers mönster. Den har en klänning som är sydd i halvlinne med bomullsband och brodyrspets. Hjärtana är sydda i samma tyg som ängeln.
  Älskar julen och allt som hör därtill så nästa steg blir nu att få till lite saker som har med julen att göra. Längtar...

onsdag 16 november 2011

Hustomtar var det här...

Försöker att hinna med lite pyssel så här före jul men den lediga tiden vill inte riktigt infinna sig.
Har i alla fall hunnit med att göra två tovade tomtar, en grå och en vit. Ser kanske inte riktigt ut som några jultomtar utan jag kallar dom nog hellre för hustomtar.

De har en kropp av ulligt fårskinn som är stoppad med små små sten och vadd/ull för att stå bättre. Hatten är också av tovad ull.
Så roliga att göra :-)


måndag 14 november 2011

Nybörjare...

Mitt första inlägg...vad roligt! Hade inte tänkt skaffa någon blogg men här sitter man nu ändå och har fått början till min sida där jag kommer att dela med mig av det jag pysslar med!